sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE HEDEF NÜFUSUN YÜZDE 75’Ý AÞILANDI

  •  24 Mart 2021 Çarþamba 09:22

Mersin Ýl Saðlýk Müdürü Emrah Ceviz, kentte kamu ve özel saðlýk tesislerinde 211 merkezde aþýlama hizmeti verildiðini belirterek, ilk etapta 250 bin olan hedef nüfusun yüzde 75’nin aþýlandýðýný, aþý tedariki ve daðýtýmý konusunda hiçbir sýkýntýlarýnýn bulunmadýðýný söyledi.

Mersin Ýl Saðlýk Müdürü Emrah Ceviz, kentte kamu ve özel saðlýk tesislerinde 211 merkezde aþýlama hizmeti verildiðini belirterek, ilk etapta 250 bin olan hedef nüfusun yüzde 75'nin aþýlandýðýný, aþý tedariki ve daðýtýmý konusunda hiçbir sýkýntýlarýnýn bulunmadýðýný söyledi.

Kentteki gazetecilerle bir araya gelen Ceviz, Covid-19'a karþý yürütülen aþýlama çalýþmalarýna iliþkin bilgiler verdi. Mersin'deki aþýlama sürecinin 14 Ocak 2021 tarihinde öncelikli olarak saðlýk çalýþanlarýnýn aþýlanmasý ile baþladýðýný hatýrlatan Ceviz, "Hastalýðý geçirip aþýyý ilerleyen tarihlerde olmak isteyen saðlýk çalýþanlarýmýzý da göz önüne alýrsak, saðlýk çalýþanlarýmýzýn tamamýna yakýnýnýn aþýlamalarý yapýlmýþtýr. 21 Ocak tarihinden itibaren ise öncelikli grupta yer alan huzurevleri, engelli bakým merkezleri ve buralarda çalýþanlar ile birlikte 65 yaþ üstü vatandaþlarýn aþýlanma süreci baþlamýþtýr. Bu grupta hedef nüfusumuz 250 bin kiþi civarýndadýr. Bu gün itibarý ile ilimizde kendi arzularý ile randevu alýp aþýsýný yaptýran hedef nüfus oranýmýz yüzde 75'i geçmiþtir. Ýkinci dozunu da yaptýrarak aþýlama süreci sona eren hedef nüfus oranýmýz ise yüzde 55'lere ulaþmýþtýr" dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
ÝÞ MAKÝNESÝNÝN ALTINDA KALAN OPERATÖR TOPRAÐA VERÝLDÝ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÖZCAN KIZILTAN ÝLE YOLLAR AYRILDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.